| Talha Bora Öge Şiirleri | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
gül-mavi
| Konu: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:26 pm | |
| İsim koy unutmayacaksan vazgeç denemekten bir kez daha giden zamanı durduracaksa
durma kahret belalara kahır seni kurtaracaksa
aman unutma kayıplarını eğer geri kazandıracaksa
parçala elde edemediklerin için kendini hepsini avucuna toplayacaksa
verme kimseye hiçbirşeyini elindekini arttıracaksa
paylaşma hiç insanlarla bu seni zengin kılacaksa
yor kendini zayıflıkların için güçlü olman buna bağlıysa
dert et kendine her çileni derman verecekse
üz kendini üzebildiğin kadar hatalarını düzeltecekse
düşünme hiç şu anını düşüncesizlik garantiliyorsa yarını
ve kork ölümden ölesiye korkun seni ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKSE!!!... | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:27 pm | |
| Formül zannedersin gerçekten sevdiğini neredeyse yoluna can verirsin düşünme vefasızın ettiğini kocaman bir kalbin var, seveceksin...
böyledir aşk, vermez ki isteğini acını zamanla dindireceksin korkma, sanma herşeyin bittiğini dayan be, gücün var düzeleceksin...
gecenin belli olur biteceği yoğun karanlık basar sezeceksin güdemiyorsan o meşhur deveyi durma bir an, yolun var, gideceksin...
bitmez ki türlüdür çektireceği kahretmeyip, yine sevineceksin ah sonsuzdur onların öğrettiği iyi ki derdin var şükredeceksin...
bazı şeyler vardır sır çözülmesi anlayacaksın ki formülü sensin değiştiremiyor musun gerçeği tek bir çaren var, kabulleneceksin...
görmeyim gün gelip de yittiğini inanıp kendine, direneceksin aman deyim, kaybetme ümidini daha iyi günler var, göreceksin...
sana bağlı sürüp sürmeyeceği hayat çok kısadır öğreneceksin yoksa da çilelerin biteceği senin sonun mutlak var, öleceksin! | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:28 pm | |
| Hepsi Bir canım ela gözlerin hep bana baktı da görmedikten sonra baksa da bir, bakmasa da
sana neler söyledim hepsini duydun da anlamadıktan sonra duysan da bir, duymasan da
sen hep böyleydin o damlalar da değişmedikten sonra ağlasan da bir, ağlamasan da
kıymetini bilmedin her şey gibi aşkın da bilmedikten sonra yaşasan da bir, yaşamasan da
ve defalarca gittin dönüp kaldın sonunda sevmedikten sonra kalsan da bir, kalmasan da! | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:28 pm | |
| Anı Yaşa
anı yaşa Bugün son günün olsa... Nasıl yaşardın Sadece 24 saat nefesin kalsa? Hiç yalansız, Tamamen riyasız, Ne yapardın? .. Daha mı çok tebessüm eder? Uyumaz yıldızlara mı bakardın? Demek çekinmeden sevgini söyler, Dostlarını arardın? Belki gezebildiğin kadar gezer, Bir o kadar çiçek koklardın. Acaba düşmanın kalır mıydı Gönlünü alıp barışmadığın? Hadi... Zaman geçiyor. Dakikalar su gibi akıyor. Son anların olsa bunlar Ne yapardın? Birikmiş tüm paranla İhtiyacı olanlara yardım eder, Harcayabildiğince harcar mıydın? Sanırım eleştirmezdin kimseyi, Vakit iltifatlarına yetmezdi! Peki neden bugün değil... sonra! Son günün olması ne katacak sana, Artık anla! Dün gitti, Yarın gelmedi; Anı yaşa! | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:29 pm | |
| Asıl
İnsanlar var ki Kalbi düşman, dost görünür! Öyle yaklaşır ki Özü boştur, hoş görünür! Dili tatlıdır sözü yalan... Ruhu yüzün döner Gözdür bakan! Konuşursun dinlemez, Duyar seni anlamaz! Senin için mi yaptıkları? Kendi için katlandıkları! Yanındadır; yerini almak için, Arkandadır; korunmak için, Önündeyse kork Sorma bile niçin! Ama ademoğluyuz İş işten geçer Ağlarız için için! Süre doluyor, Bitiyor fasıl... Derler ki son nasıl, İyi olmaz elbet, Olursa böyle asıl! | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:30 pm | |
| Valide Sultanım
Alem biliyor sana sevgimi, Bilinense binde biri, Bilirsin anlatamam seni Zaten bu duygu, Böyle değil mi? Bir türlü anlatamamak Verdiğin değeri. Günlerce düşündüm, Konuştum kendimle. Yalnız olduğum her an Sordum her seferinde. Acaba dedim... Olmasaydın? Duaların ve sevginle, Ne yapardı sensiz gölge? Hep iyilikle doldurdun kalbimi, Kötü olan herşeyden Uzak tuttun beni. Düşünüyorum da geldiğim günleri, Senin verdiğin ruhun eseri. Valide Sultanım Canım annem Yanındayken bile özlüyorum seni.. | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:30 pm | |
| Anlayamıyorum dediğinde başlıyorsun anlamaya Göremeyişini kabullendiğinde Görünüyor pek çok şey Ve ne kadar biliyorsan acizliğini O kadar güçleniyorsun inancınla Çünki inançsızlıktır Zayıf düşüren Nefrete Kine Öfkeye sürekleyen
En kısa çıkış yolu bilinen bir labirentin Ne anlamı kalır ki Cevapları sorulardan önce verilirse
İnandığımızda Göreceğiz İnandığımızda Duyacağız O vakit Yaşadığımızı fark edeceğiz Çünkü yaşamak Yalnız hayatta kalmak değil
Emin olmalı Onu üzecek bir şey yapmadıysak O bizi üzmeyecek Üzüyor gibi görünse de Sonu beklemeli Kendimiz ya da başkası için
Görmeli diyorum Göermeyi umuyor Görmeyi bekliyorum
Bir melek olmak değil derdim asla Ben, Şeytan olmak istemiyorum! | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:31 pm | |
| Başımda bir duman oluyor kasvetin Senden diye kıyamıyorum bozmaya Şiirime ilham oluyor hasretin Başlıyorum çektiklerimi yazmaya
Burnumda tütüyor yemyeşil gözlerin Düşte bile doyamıyorum bakmaya Kulağımda çınlıyor tatlı sözlerin Dayanamıyorum ben sensiz olmaya
Gözüme gelmiyor da şu ıraklığın Seninle yaşıyorum ancak, cansın ya Aklıma geliyor da bir an yokluğun Nasıl şükrediyorum bilsen, varsın ya! | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:32 pm | |
| Seviyorum seni be Öylesine değil Benzemiyor Duyduğum hiçbir sevgiye Ya da anlatılanlardan Hiçbirine
Kıskanmayı çılgınca Hatırlamayı Seninle ilgili he şeyi sende
Belki bir şarkı Bir çay bahçesi belki Renk ya da Bir kelime bazen Öyleki o anda olmuyor seni düşünmeden
küçük imalarını zayıf yönlerimi yüzüme vuran zerre kırmada sabrını, ki halinden bellidir beni anlayan
yapma gayretini mutlu olacağımı bildiklerini hatta o şirin telaşını aşkının ses tonuna yansımasını yanındayken bile bana duyduğun özlemin gözlerinde parlamasını
aynı anda aynı cümleyi söyleyişimizi aynı davranışımızı kimi zaman ince konularda hemfikir oluşumuzu duyduğumuz güvenin sonsuzluğunu!
Aşığım be canım Sana ve Seninle gelen her şeye Seviyorum seni be Yaşanmamış bir sevgiyle! | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Talha Bora Öge Şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 10:32 pm | |
| Soru Sorar Somurtmadan Selamlarsan
Sütüne Su Sızdırmaz Servetini Savurmaz Soyarak Sefa Sürmezsen
Sendelemez Sızmaz Soytarılığı Saraya Sokmaz Saçmalamaz Sapıtmaz Sövmekten Suçtan Sakınırsan
Suni Sıkıntılarla Sarsılmaz Sakatlığı Sarıp Savarsan
Sırrını Saklar Satmaz Saflığı Sadakati Soldurmazsan
Sindirir Sinirlenmez Susar Sabredersen Sıcaklığın Soğumasan Soluğun Sonlanmadan Sınırlı Süreni Süzersen Suretinle Samimiyet Sözlerinle Saygı Sevgi Saçarsan
Sonunda Sana Senden Sunulur Saygın Sevgin Samimiyetin Seçtiğinle Seçilirsin Seçim Senin… | |
|
| |
| Talha Bora Öge Şiirleri | |
|