| Ahmet Selçuk İlkan şiirleri | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
gül-mavi
| Konu: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:49 pm | |
| ADI GÜL'DÜ!
Adı Gül'dü Gülleri severdi en çok Güldü mü güller açardı gül yüzünde Güllerle bölüşürdü yalnızlığını Hep gül beklerdi sevdiğinden Bir de 'gül mevsimini' takvimlerden Bir gül kokusuna Bir de 'gül reçeline' dayanamazdı Hep güller kurutmuştu Hayatının en hazin sayfalarında Hep gülerek büyütmüştü sevdasını Ve her sabah Bir gül gibi bırakırdı tebessümünü sofraya Tıpkı sımsıcak bir ekmek gibi Ahşap bir evin avlusunda Mis kokulu gülleri derlerdi Ve bütün sırlarını sadece güllere söylerdi Ne zaman bir haksızlık görse Kanayan bir gül gibi Ahh bu dünyada Gülü gülle tartsalar derdi
Ne okur ne yazardı Ağlasa gülleri sular Gülse gülleri okşardı Ama ne zaman içli bir şarkı duysa Güllere bakar uzun uzun dalardı
İşte öyle bir çiçekti Şiirimin ucunda gülden bir kalemdi İşte o kadın Benim annemdi.
Bir bilseniz Ne güller yeşertti hayatın dikenlerinden Dökerek gözyaşını Ve şimdi O güller süslüyor onun mezar taşını... | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:50 pm | |
| ADIM GİBİ BİLİYORUM
Bir gün bana döneceksin Gözyaşını dökeceksin Affet beni diyeceksin Adım gibi biliyorum
Resimleri yırtamadın Mektupları yakamadın Beni hala unutmadın Adım gibi biliyorum
Yollarımı gözlüyorsun Çılgın gibi özlüyorsun Beni hala seviyorsun Adım gibi biliyorum
Bugün değil hep dündesin O son yerde o gündesin Pişmanlıkları içindesin Adım gibi biliyorum
Çatılmıştır sabırtaşın Efkarlıdır elbet başın Hasret dolu her bakışın Adım gibi biliyorum... | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:50 pm | |
| ADIM YALNIZLIK BENİM
Önce seni Sonra kendimi Bugün de kimliğimi kaybettim Hükümsüzdür Bulanlar Boşuna yorulup getirmesin yazık Çünkü Ahmet'i türkülere Selçuk'u şarkılara İlkan'ı şiirlere gömdüm artık Bundan böyle "Adım yalnızlık benim Soyadımsa ayrılık" | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:51 pm | |
| ADINI HASRET KOYDUM
Adını hasret koydum Geleceğin yok senin Gittiğin o yerlerden Döneceğin yok senin
Toprak oldum yolunda Neler çektim uğrunda Pişman ettin sonuda Bileceğin yok senin
Ümit olsun içime Işık olsan geceme Yağmur olsan bahçeme Yağacağın yok senin.
Ağıt yaksam dilime Roman yazsam halime Ellerini elime Vereceğin yok senin
Vazgeçtim artık senden Söyle ne gelir elden Ayrılığı gönülden Sileceğin yok senin. | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:51 pm | |
| Adımı Unut
Nasılsa ayrılık bu aşkın sonu Sen de eller gibi adımı unut Kader ikimize çizmiş bu yolu Sen de eller gibi adımı unut
Seninle bu aşkı yaşamadık say Birlikte gülüp de ağlamadık say Böylesi unutmak daha da kolay Sen de eller gibi adımı unut
İstemem söyleme bir tek kelime Sen de eller gibi adımı unut Değmesin artık hiç elin elime Sar yeni aşkını benim yerime Sen de eller gibi adımı unut... | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:52 pm | |
| Ağladım
Dün gece uzun uzun Seni andım, ağladım. Sonu yok yolumuzun Ona yandım, ağladım
Kim bilir acımızı Bu yasak aşkımızı O eski şarkımızı Çaldım çaldım, ağladım!..
Dolaştım sokaklarda Ağaran şafaklarda Seni senden uzakta Sardım sardım, ağladım
İmrendim sevenlere Sarılıp gidenlere Elele gezenlere Baktım baktım, ağladım
Benimsin bende değil Ellerim sende değil Yanmamak elde değil Yandım yandım, ağladım
Tuza bastım yaramı Aşkla açtım aramı Sensiz son sigaramı Yaktım yaktım, ağladım. | |
|
| |
gül-mavi
| ARARIM SENI
Akşam erken çöker yalnızlığıma Sokak sokak gezer ararım seni Hasretin gönlümün yangınlarında Alev alev yanar ararım seni
Gözyaşlarım kurur yanaklarımda Hüzünlü bir ıslık dudaklarımda Sigaram sabahlar parmaklarımda Nefes nefes çeker ararım seni
Gölgen düşer sanki hep yollarıma Adım adım yürür izlerim seni Bir çılgın özleyiş girer kanıma Yudum yudum içer ararım seni... | |
|
| |
gül-mavi
| Ağlıyorum
Saklayamam gözyaşımı Gidenlere ağlıyorum Ağlanacak halde iken Gülenlere ağlıyorum
Canım gülüm dediğimiz Herşeyden çok sevdiğimiz Mirasını yediğimiz Bebeklere ağlıyorum
Düşlerini yıktığımız Dünyasını yaktığımız Yarınını çaldığımız Çocuklara ağlıyorum
Hayat mı bu, sevmek mi bu? Yaşamak mı, ölmek mi bu? Her yürekte aynı soru Susanlara ağlıyorum
Bahçesinden gül dermemiş Acısından sır vermemiş Yaşamış ta gün görmemiş Analara ağlıyorum... | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:53 pm | |
| AYRILIK SAATİ
Ayrılık çanları çalıyor işte Bilmem ki zaman mı kalbim mi dursun Giderken kapıyı usulca çek de Sessizce gidişin tesellim olsun
Mahkum etme beni bir tel saçına Neler varsa doldur gönül bohçana Yavaş yavaş basıp parmak ucuna Kalbimi ezde git zaferin olsun
Nasılsa dönüş yok bize bu aşkta Birazdan kaybolur gölgen sokakta Gitmeden yüzüme son defa bakta O son bakışların hasretim olsun | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:53 pm | |
| ARAYACAKSIN
Bu gidiş nereye veda etmeden Demek karar verdin ayrılacaksın Yalvarıp kal demem git güle güle Nasılsa hatanı anlayacaksın
Giderken gerçeği göremez insan Gururdur kalpleri o an karartan Bir başka sevdaya düştüğün zaman Nasılsa sen beni arayacaksın
Aradan mevsimler geçmiş olacak Pişmanlık kapını çalmış olacak Mutluluk saatin durmuş olacak Maziyi andıkça yıkılacaksın Bugünü hasretle arayacaksın | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Salı Ağus. 14, 2007 11:58 pm | |
| AYRILACAGIM
Gezdiğim her yerde hatıran dolu Bilmem ki ben nasıl unutacağım Ne yazık bu aşkın yok başka yolu Yarın bu şehirden ayrılacağım
O mahzun yüzüne son defa bakıp Bütün anıları sana bırakıp Bu dertli, bu garip başımı alıp Yarın bu şehirden ayrılacağım
Aldırma görürsen yaşlar gözümde Şarkımız olacak yine dilimde Mektubun cebimde, resmin elimde Yarın bu şehirden ayrılacağım
Bir kilit vurarak aşka, sevgiye Bir çizgi çekerek senli maziye Dönmemek üzere artık geriye Yarın bu şehirden ayrılacağım | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Çarş. Ağus. 15, 2007 12:01 am | |
| AYRILIKLAR SAIRI
Ben ayrılıkların şairi, Yalnızların ozanıyım. Sen, sen masallar okurken daha, Ben acıların yazarıyım.
Haklısın, aramızda dağlar, denizler var, Haklısın, aramızda uçurumlar. Senin sevdaların, üç günlük masal, Benim sevdalarım, Allah'ına kadar.
Elma şekeri mi sandın aşkı, Ne şiirin şiir, ne şarkın şarkı. Hele bir kırılsın, hele bir kırılsın feleğin çarkı, İşte ben o zaman görürüm seni.
Halâ tahta masalara yazıyorsam adını, Aşk kitaplarında arıyorsam tarifini aşkın, Kahır mektuplarında yeniden buluyorsam seni, Islak mendillere siliyorsam gözyaşlarımı, Eyvahlar çekiyorsam her biten aşkın ardından, Bana sor yalnızlığı, Ayrılığı bana sor diye haykırıyorsam, Ve sabahçı kahvelerinde bir çay gibi demliyorsam hasretini, Ve inadına özlüyorsam, o çay karası gözlerini, Bil ki, bu seni erkekçe sevdiğimdendir.
Bu benim ilk aldanışım değil, Bu benim son yıkılışım değil, Bırak bu sahte gözyaşlarını, Bırak bu masum bakışlarını. Üzülme, benim için üzülme, Üzülme bu son için üzülme, Ben, ben, ben yeterim kendime
Varsın da bir dağ gibi büyüsün hasretin içimde, Varsın da her gece Bir kemanın tellerinde ezilsin kalbim, Varsın da bir daha değmesin ellerim ellerine, Asla pişman değilim.
Hatırla, bir adam diyordun hatırla, Ömür boyu sevsin beni ömür boyu, İşte o deli, işte o çılgın, işte o adam benim. Çünkü ben, Çünkü ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim.
En son tarafından Çarş. Ağus. 15, 2007 12:02 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
gül-mavi
| Konu: Geri: Ahmet Selçuk İlkan şiirleri Çarş. Ağus. 15, 2007 12:01 am | |
| Beni Siz Öldürdünüz
Daha on üç yaşındaydım Ömrümün en güzel çağında... En deli dolu düşler, hayaller rüzgar gibi başımda Ve en büyük özlemlerim yarınlarımda Bir büyüsem "bilim adamı" olacaktım kesin Bulmak için mutluluğun formülünü Ve en doğru adresini Ve de duyurmak için taş kalpli insanlara İnsanlığın sesini...
Oysa bir sabah Benden önce büyüdü çığlıklarım apansız Yeri göğü inletti isyanlarım, feryatlarım Çünkü Bir deprem kopmuştu yüreğimin tam ortasında Siz yaşarken her zamanki gibi Vurdumduymazlığın kollarında Ve en tatlı uykunuzda... Bağırdım Dağlar, taşlar uyandı çığlıklarıma Denizler yandı yangınlarıma Gökte yıldızlar ağladı Benim bu zavallı yalnızlığıma Bir tek sizi uyandıramadım Bir tek sizi!.. Sanki yaşayan bir ölüydünüz Duymadı o taş yürekleriniz son sözlerimi Öylesi sağır öylesine kördünüz Hayır... Hayır deprem değil! Beni siz öldürdünüz!..
O benim babamdı Dünyaya meydan okuyan O en büyük, O en kahraman, Dünyanın en ağır yükü omuzlarında Ve en güzel gülüşü bakışlarında İlk kez yenik düştü O Allah'ın belası O kör olası Son sabaha...
O benim annemdi Dünyanın en güzel annesi O benim gözbebeğim Ben onun birtanesi Yuvamızı başımıza yıktınız Sarılır gibi onun sımsıcak kucağına Tutunur gibi o ipek saçlarına Sizin bitmez uykularınıza inat Takarak kollarıma bir kanat Uçtum bir kuş gibi En acı sondan En kutsal bir sonsuzluğa İşte o an Gözlerimde bir mum gibi söndünüz Çünkü... Ne görecek gözünüz vardı Ne de yüzüme bakacak yüzünüz Yoktunuz, hiçtiniz! Aynalar kırılıyordu yüzünüzde Siz depremden bile önce çöktünüz O gün yalnız beni değil... Annemi de öldürdünüz!..
Ne arkadaşım var artık Ne öğretmenim Ne okulum Ne yarınım ne de umudum! Alın sizin olsun bütün saltanatıyla dünya Bütün sahteliğiyle hayat Alın kucaklayın gönlünüzce O bitmeyen ihtiraslarınızı O dinmeyen bencil aşklarınızı! Size dur demeye bile vaktim yok artık Nasılsa bir gün anlarsınız günahlarınızı! Nasılsa bir gün görürsünüz yalanlarınızı! Siz ki herşeyi bizden iyi bilen Siz ki herşeyi bizden iyi gören Siz ki bizi ölmeden toprağa gömen Yine siz kazandınız Her yerde siz Her zaman siz En büyük siz Siz kim misiniz? Onu siz benden daha iyi bilirsiniz!.. | |
|
| |
| Ahmet Selçuk İlkan şiirleri | |
|